In ultima saptamana, mai multe cartiere din Bucuresti au fost bulversate de pene de curent, in unele zone din centru acestea ajungand pana la o durata de 50 de ore. Aparatele s-au stricat, mancarea a fost aruncata la gunoi, oamenii au stat ore in sir
In ultima saptamana, mai multe cartiere din Bucuresti au fost bulversate de pene de curent, in unele zone din centru acestea ajungand pana la o durata de 50 de ore. Aparatele s-au stricat, mancarea a fost aruncata la gunoi, oamenii au stat ore in sir pe intuneric.

Cine plateste pentru toate stricaciunile produse? Consumatorii trebuie sa stie ca furnizorul din localitatea de domiciliu ii poate despagubi. In Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori este prevazuta o clauza referitoare la raspunderea operatorului economic fata de consumatori, in cazul deteriorarii unor receptoare electrice din cauza intreruperii sau calitatii necorespunzatoare a energiei electrice furnizate.
Astfel, conform acestor prevederi, consumatorii afectati pot solicita operatorilor economici plata unor despagubiri, cu conditia instiintarii in scris a operatorului economic in termen de cinci zile de la producerea evenimentelor. Pasii pe care trebuie sa-i parcurgeti pentru a obtine despagubiri materiale sunt urmatorii. In primul rand, trebuie sa depuneti o cerere scrisa la furnizorul de energie electrica, in care sa specificati tipul aparatului avariat, conditiile in care a avut loc incidentul si ce defectiune s-a produs. O data cu sesizarea scrisa trebuie sa depuneti si actele de cumparare ale aparatului stricat, dovada a apartenentei.
In cazul in care nu mai detineti facturile, nu o sa puteti fi despagubit, deoarece aparatul trebuie sa fie omologat si cumparat de la un distribuitor autorizat. Furnizorul va verifica daca intamplarea a avut loc la data mentionata, dupa care va trimite o comisie de ancheta care va confirma defectiunea, caz in care aparatul poate fi dus la reparat. Factura reparatiei va fi decontata de furnizor. Daca aparatul nu mai poate fi reparat, funizorul va trebui sa achite contravaloarea lui.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.