"Depolitizarea este o chestiune care tine de persoane. Independenta tine de curente. Cand discutam de depolitizare discutam in primul rand daca cutare are optiuni politice sau nu are optiuni politice... Nu se cere membrilor consiliilor de administrat
"Depolitizarea este o chestiune care tine de persoane. Independenta tine de curente. Cand discutam de depolitizare discutam in primul rand daca cutare are optiuni politice sau nu are optiuni politice... Nu se cere membrilor consiliilor de administratie de la cele doua societati sa nu faca parte din partide politice. Este o greseala. Eu am sa-mi dau demisia din toate functiile politice, pentru ca cred ca este o greseala, chiar daca legea nu ma obliga, pentru ca este o greseala care am neglijat-o si o sa-i rog pe cei din parlament sa aiba in vedere acest lucru. Independenta este cu totul altceva. In primul rand, independenta nu inseamna neutralitate. Independenta trebuie sa fie activa... Posturile trebuie sa fie active in ceea ce priveste evenimentele politice, in ceea ce priveste evenimentele economice... Totul este sa nu fie generate de interese politice, economice s.a.m.d. si, mai ales, sa poata prezenta corect, asa cum scrie in lege, evenimentele respective. Repet, independenta este obligatorie, dar neutralitatea este, dupa parerea mea, o greseala."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.