Recrutare - Interviuri din fata calculatorului CV-uri video. Este cea mai noua gaselnita tehnologica pusa in ajutorul candidatilor si al angajatorilor.Nu e nevoie decat de o camera video, de un calculator si de o conexiune buna la internet.
Recrutare - Interviuri din fata calculatorului CV-uri video. Este cea mai noua gaselnita tehnologica pusa in ajutorul candidatilor si al angajatorilor.Nu e nevoie decat de o camera video, de un calculator si de o conexiune buna la internet. CV-urile video sunt "ultimul racnet" in materie de recrutare online de personal. Saptamana aceasta, unul dintre site-urile Monster (un puternic portal de joburi pe plan mondial) a anuntat introducerea acestei facilitati pentru candidatii din India. Persoanele care isi cauta un job isi pot uploada video CV-ul pe serverul companiei, eliminand astfel inca o etapa costisitoare atat pentru ei insisi, cat si pentru angajatori. Pentru angajatori este mai ieftin, iar candidatii au avantajul ca isi pot controla mai bine imaginea in fata celor dintai. Un alt avantaj este in legatura cu atentia de care se poate bucura un filmulet. Este mai relaxant sa privesti imagini decat sa citesti pagini pline de date si de expresii stereotipe.  Ideea CV-urilor video nu este foarte noua. Inca din anul 2000, o firma de recrutare, YouTube Swapjobs, a lansat aceasta metoda. De atunci si pana in prezent, Swapjobs a produs peste 10.000 de asemenea CV-uri, o cifra relativ mica. De atunci insa s-au schimbat multe, internetul a venit la putere in domeniul recrutarii si serviciile de genul YouTube au devenit parte din viata cotidiana. Sapte din zece specialisti de resurse umane ignora solutiile de management al talentelor, bazate pe internet, preferand metodele traditionale de recrutare, care se bazeaza pe CV-uri tiparite, arata un studiu al firmei Qikker Solutions. Cercetarea a scos la iveala faptul ca, desi cunosc metodele moderne de recrutare, specialistii HR sunt sceptici in a renunta la anunturile de angajare pe hartie. Exista insa unele limite in realizarea unui video-CV. Prima este de timp. Un video-CV n-ar trebui sa depaseasca mai mult de 90 de minute. In acest interval de timp, candidatul trebuie sa spuna esentialul, trecandu-si in revista aptitudinile, fara sa uite ca, de fapt, in spatele camerei sunt ochi atenti la cele mai mici detalii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.