Multe prostii se debiteaza si se desfac pe canaletele nationale. Apropo, ca tot intraram in Europa, eu, unul, oare nu am dreptul sa-mi aleg programele preferate? Nu as retine niciun canal romanesc, nici macar TVR 1, pe care trec emisii fatate de alde
Multe prostii se debiteaza si se desfac pe canaletele nationale. Apropo, ca tot intraram in Europa, eu, unul, oare nu am dreptul sa-mi aleg programele preferate? Nu as retine niciun canal romanesc, nici macar TVR 1, pe care trec emisii fatate de alde L. Muhaiu sau de celebrul brelan de dame, ma rog, de doamne, cu suburbanele toape ajunse acolo prin alipire de dreapta. Ultima oara, o amarata cu placa dentara nutrea opinii despre pensionari si mai zicea suprema imbecilitate ca de ce nu ar trai ea mas mejor acilea, decat la Paris! Fetica draga, tu oriunde te-ai duce tot proasta esti, tot nimic nu faci, aceeasi gaina aceleasi oua le oua oriunde pe suprafata de ograda impartita la doua corpuri de casa si o magazie pentru stiuleti!
Toti autorlacii de talc dat pe souri invita aceleasi si aceleasi persoane cu spilhozen care inalta aceleasi zmeie de hartie creponata. Domnule, si pe un post care nu exista decat pe anumite grile, I-am zarit pe sociologul de halta Parvulescu, parca asa ii zice si vesnicul rateu teatral Darie, fiul unui actorel stahanovist care era tot submediocru, dar macar mai avea fata deschisa, de militian cu scoala! Apare apoi acelasi si acelasi Paraschivescu, un fel de mocofan respingator cu mutra de arabete, un soi de traducator, ceva, sau de publicist ce adapteaza chestii minore furate pe filiera engleza. Daca si Cartianu sau insul cela insipid cu orchestra in spate, Stefanescu, sunt de elita, baieteii astia de sed sub hornul talentului, ne-am lamurit! Brava lor! Si te mairi ca o deansatoare de bar si de bara, ca mamzela Gabor, impreuna cu sotul adiacent ii dau copilei casete cu vocea lui Liicheanu! Zavaidoc al filosofarii de mahala! Asta-I elita si asta-I nivelul ei!
In tot ostropelul asta de blodogoreala iese la vopsea, la liman si la scobeala o emisiune pe care ne-o dau si noua ai de la UPC, fost Astral, si anume emisiunea lui Horia Alexandrescu de pe OTV. Vorbe repezi, de duh, de deochi, umor mult, sueta agreabila, subtire, invitati buni de gura, dar si de minte. Mi-au placut Paunescu, Breban, chiar si Roman, care pare putin abatut si retras la depou, pana si Prigoana (care, personel,
nu-mi place cum se afiseaza), prea apasat nationalist dupa gustul meu, dar cu vorbire corecta, cu dezlegari directe, fara zorzoane si fara behaituri, si cu solutii clare, in alb si negru, nici macar in sepia. Si cred ca e capabil de fapte, nu numai de vorbe, caci un prieten din anii de liceu, de sta pe langa Auchan, imi spune ca Rosalul vine de doua ori pe zi, dimineata inainte de opt si seara dupa zece, ca la Paris! Nu ca Supercomul meu, central, dupa Mosilor vechi, de apare hebdomadar si la o ora de maxima audienta, intre trei si cinci dupa pranzul al mare! Don Horica Alexandrescu este un profesionist al dialogului, un tip plasat bine de tot prin lumea noastra levantina, facator de gazete, traitor sub mai multi prezidenti, stiutor al subsolurilor de dinainte si al receptiilor din prezent, jovial, deschis, corect, un om care nu uita de unde a plecat, care-ti raspunde prompt la telefon, indiferent daca se afla in biroul Oval sau la Breaza si care intotdeauna iti ofera o mana de ajutor. Unul dintre foarte putinii gazetari de moda veche, atenti la tinuta si la dictie. Executa o emisiune amicala, lipsita de partipriuri si de invective gratuite. Il invidiez dulce si declamatoriu, fara pilitura de fier a ranchiunii, si pentru bogata sa colectie de cravate!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.