Capsaicinul, un antioxidant din chili, da mancarii savoare si stimuleaza circulatia sangelui. Este substanta care nu numai ca face ca chili-ul sa fie atat de iute, dar stimuleaza si dorinta sexuala.
Cristofor Columb a fost uimit cand a descope
Capsaicinul, un antioxidant din chili, da mancarii savoare si stimuleaza circulatia sangelui. Este substanta care nu numai ca face ca chili-ul sa fie atat de iute, dar stimuleaza si dorinta sexuala.
Cristofor Columb a fost uimit cand a descoperit „Noua Lume”, nu numai pentru ca se astepta sa ajunga in Asia, dar si din cauza acestei plante, despre care credea ca se aseamana piperului negru. Se insela. Chili nu au nicio legatura cu piperul. Fac parte din familia botanica a rosiilor. Totusi, confuzia mai exista si in zilele noastre din cauza denumirii englezesti „chili peppers”.

„Focul” creat de chili nu se stinge cu apa

Apa nu va potoli senzatia de foc pe care o cauzeaza chili. Asta deoarece capsaicinul nu este solubil in apa. Incercati cu lapte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.