Ce vor barbatii  Sa fim sinceri! De cate ori ati dat cuiva o a doua sansa? Unii merita, altii nu, dar pentru linistea sufletelor noastre e bine sa stim cine isi numara mastile de pe fata si cine doar a gresit.Patinatorul, cavalerul
Ce vor barbatii  Sa fim sinceri! De cate ori ati dat cuiva o a doua sansa? Unii merita, altii nu, dar pentru linistea sufletelor noastre e bine sa stim cine isi numara mastile de pe fata si cine doar a gresit.Patinatorul, cavalerul alb, protectorul de roua inghetata o astepta. De cealalta parte a patinoarului, la hotarul trandafiriu al pleoapelor inchise, valurile parfumate ale rochiei albe precedau fiinta ei plapanda. Fiecare pas, fiecare respiratie, fiecare miscare a corpului ei vibrau in inima lui.  Apa trista, prinsa in clestele frigului de sub picioarele lui, ii soptea ca este exact ceea ce astepta. Nu se inselase. Plutind, zburand, fata se apropia de cel pe care reflectoarele prea puternice ale sortii i-l ascundeau privirii. Se simtea pierduta, ratacirile de moment o emotionasera. Pe taramul ghetii, unde viata se scurge altfel, patinele ei paseau tacute. Din penumbra existentei, el a cuprins-o cu bratele si i s-a dezvaluit brusc. Tresarirea ei l-a speriat, dar nu a fugit. Suflul tremurator al unei lumi pure vibra-n aerul pe care-l respirau amandoi. Nici un zgomot nu tulbura armonia fragila, iar cei doi patinatori taiau gheata pe o singura lama. Bratele lui puternice au aruncat-o in aer si au prins-o cu repeziciune, fiindu-i parca frica sa n-o piarda. O zapada fragila se rostogolea in urma lor si, incet, ea a acceptat increderea promisa de el, iar dansul lor pe patine devenea din ce in ce mai uluitor. Un carcel aparut din senin la un muschi al bratului l-a coplesit.  Albul rochiei se contopea cu stralucirea ghetii pe care ea aterizase in urma caderii. Lovitura o ametise, dar in strafunduri gasi puterea sa se ridice. Spectatorilor li se taiase rasuflarea, iar comentariile nu lipseau. "Cum? A scapat-o pe gheata? Daca isi rupea o mana sau un picior? Pai, sigur, daca era cu ochii in alta parte! De ce se uita la fata cu parul lung si blond de pe margine?" Protagonista, fata de pe gheata vietii, se indrepta spre cavalerul care-si plecase ochii de rusine si il mangaie discret pe obraz. Zambind, ii oferi o noua sansa. Uimit de curajul ei, isi fagadui sa nu-i mai dea drumul niciodata, indiferent cat de multe ocheade ii vor mai arunca spectatoarele pe patinoarul pe care el era stapan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.