Subiectele de la prima proba scrisa a Bacalaureatului - limba si literatura romana - au provocat un adevarat scandal printre liceeni, parinti si profesori. A treia cerinta, care a dat cea mai mare bataie de cap adolescentilor, le so

  Subiectele de la prima proba scrisa a Bacalaureatului - limba si literatura romana - au provocat un adevarat scandal printre liceeni, parinti si profesori. A treia cerinta, care a dat cea mai mare bataie de cap adolescentilor, le solicita absolventilor de liceu sa scrie un eseu argumentativ, in care sa prezinte imaginarul poetic traditiona-list, pornind de la ideile exprimate intr-o afirmatie din "metarmofozele poeziei" de Nicolae Manolescu. Insusi criticul literar considera ca subiectul era foarte dificil. "Daca elevii au invatat dupa manualul coordonat de mine, exista informatia, daca nu, nu e rezolvabil", a declarat Manolescu. Si profesorii de romana spun ca subiectul nu a fost deloc bine redactat.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.