>> Crestere ingrijoratoare a numarului de furturi de autoturisme de la inceputul sezonului estival.

>> O masina a fost gasita dupa doi ani de la data la care a fost sesizat furtul.

>> Politistii le recomanda turistilor sa nu isi
>> Crestere ingrijoratoare a numarului de furturi de autoturisme de la inceputul sezonului estival.

>> O masina a fost gasita dupa doi ani de la data la care a fost sesizat furtul.

>> Politistii le recomanda turistilor sa nu isi lase bunuri de valoare la vedere.

politistii constanteni au reusit sa dea de urma a doua autoturisme in consemn dupa ce au fost furate. Astfel, oamenii legii spun ca o echipa aflata in misiune de patrulare a observat pe o strada din localitatea Poarta Alba un autoturism abandonat. In urma verificarilor efectuate de Serviciul de Investigatii Criminale a reiesit faptul ca masina a fost reclamata ca fiind furata. Din primele cercetari, anchetatorii au constatat ca autoturismul nu prezenta urme de fortare, nici la portiere si nici la contact. Totodata, cele patru roti au fost inlocuite, iar din portbagaj lipseau roata de rezerva, trusa de scule, trusa medicala si extinctorul, prejudiciul fiind recuperat astfel doar in proportie de 90%.
Cel de-al doilea vehicul furat a fost descoperit de politistii din localitatea Navodari. Politistii spun ca au identificat-o intr-o parcare din centrul orasului. Verificarile au aratat ca masina a fost reclamata ca furata in noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2005, din Navodari. Autoturismul nu prezenta urme de fortare la nivelul sistemului de inchidere si al contactului.
Verificarile in aceste cazuri sunt continuate de oamenii legii in vederea stabilirii imprejurarilor in care au fost comise faptele si pentru identificarea si tragerea la raspundere a infractorilor.
Furturi in serie

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Constanta spun ca, de la inceputul sezonului estival, s-a inregistrat o crestere brusca a infractiunilor de furturi de si din autoturisme. Un mare aport la aceasta statistica a fost adus si de asa-numitii infractori voiajori. Astfel, pentru prevenirea comiterii unor asemenea fapte, anchetatorii le recomanda turistilor sa isi parcheze autoturismele in zone iluminate si frecventate de oamenii de ordine si paza. In acelasi timp, nu trebuie lasate la vedere bunuri de valoare, respectiv radio, camere video, casetofoane auto, telefoane mobile, genti, borsete si obiecte de imbracaminte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.