>> Finlandezii de la Nokia au ridicat steagul la investitia de la Jucu

Oficialii companiei finlandeze Nokia si cei ai judetului Cluj au inaugurat ieri lucrarile la viitoarea fabrica in care se vor asambla telefoane mobile. La eveniment a p
>> Finlandezii de la Nokia au ridicat steagul la investitia de la Jucu

Oficialii companiei finlandeze Nokia si cei ai judetului Cluj au inaugurat ieri lucrarile la viitoarea fabrica in care se vor asambla telefoane mobile. La eveniment a participat Raimo Puntala, senior vicepresident Nokia pentru operatiuni si logistica, care a explicat ca alegerea Clujului pentru investitia de 60 de milioane de euro se explica prin oferta pietei locale, "traditia in activitati industriale, forta de munca experimentata si existenta conexiunilor logistice" care sa permita desfasurarea optima a productiei. Puntala a mai spus ca telefoanele asamblate la Cluj vor fi vandute atat in Europa de est, cat si pe pietele asiatice si cele africane, inspre care Nokia se dezvolta in acest moment. Managerul viitoarei fabrici clujene, John Guerry, a explicat ca principalul motiv pentru care Nokia a decis sa investeasca in constructia unei fabrici noi il reprezinta concluziile unor studii de piata realizate de companie, care releva ca, in 2007, consumul de tehnologie in comunicatii a crescut cu 10%. Guerry a mai spus ca productia va incepe efectiv in prima parte a anului viitor.
Consiliul Judetean Cluj si-a asumat in parteneriatul public privat pe care l-a initiat cu Nokia obligatia de a viabiliza terenul pe care se va construi fabrica si de a asigura accesul la infrastructura. "Pana acum am primit 12 miliarde de lei de la Guvern pentru astfel de lucrari si am mai so-licitat alte 150 de miliarde de lei", a explicat presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara.
In ceea ce priveste constructia facilitatilor de productie, potrivit directorului Tetarom, Viorel Gavrea, "a fost ales prin licitatie internationala constructorul oficial, firma germana Greenback, insa dupa parerea mea, nu exista companie clujeana din domeniul constructiilor care sa nu beneficieze de comenzi de lucrari in acest parc, in care Nokia ocupa numai 30%".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.