Politia scotiana a arestat doua persoane dupa ce un jeep Cherokee - in flacari - a intrat in viteza intr-un terminal al aeroportului din Glasgow, capitala Scotiei.

"Doua persoane au fost arestate la aeroportul din Glasgow, care a fost comp
Politia scotiana a arestat doua persoane dupa ce un jeep Cherokee - in flacari - a intrat in viteza intr-un terminal al aeroportului din Glasgow, capitala Scotiei.

"Doua persoane au fost arestate la aeroportul din Glasgow, care a fost complet inchis, dupa ce toti pasagerii au fost evacuati", a spus un purtator de cuvant al politiei, fara a preciza daca s-au inregistrat victime in acest incident.

Dupa cum a declarat un martor ocular, citat de Sky News, 'masina a incercat sa forteze intrarea principala a terminalului insa barierele de protectie au impiedicat acest lucru', apreciind ca in cazul in care automobilul ar fi reusit sa intre complet in incinta terminalului si sa explodeze, zeci de pasageri aflati in interior ar fi putut muri.
Martorii oculari spun ca unul dintre cei doi ocupanti era cuprins de flacari si ca ambii au fost arestati de politie.
Nu sunt relatari privind eventuali raniti din randul publicului, cu exceptia unui barbat care a fost lovit in fata in timp ce a incercat sa puna la pamant pe unul din ocupantii vehiculului.
Cladirea aeroportului a fost evacuata si toate zborurile au fost suspendate.
Politia scotiana a spus ca e prea devreme pentru a se sti daca e vorba de un act terorist, sau daca are vreo legatura cu cele doua masini capcana descoperite vineri la Londra.
Martorii oculari sustin insa ca in mod clar a fost o tentativa premeditata de a provoca stricaciuni si poate chiar victime.
Politia a cercetat parcarile aeroportului pentru a se asigura ca nu mai sunt si alte vehicule suspecte.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.