In multe dintre fantanile existente pe teritoriul judetului Vaslui, apa nu este tocmai potabila, datorita concentratiei mari de nitrati. Cati vasluieni au vazut in comunele judetului fantani cu inscrisuri care sa avertizeze populatia ca apa respectiv
In multe dintre fantanile existente pe teritoriul judetului Vaslui, apa nu este tocmai potabila, datorita concentratiei mari de nitrati. Cati vasluieni au vazut in comunele judetului fantani cu inscrisuri care sa avertizeze populatia ca apa respectiva nu este buna de baut?
Cu siguranta, nu tocmai multi, iar asta din cauza ca primarii din mediul rural nu-si cunosc nici pe departe obligatiile. Nestiinta sau, dupa caz, indolenta lor, a mai bagat un copil in spital si, mai mult ca sigur, nu pe ultimul. Dupa ce, in primele trei luni, s-au inregistrat trei cazuri de intoxicatii cu nitrati (Blagesti, Puscasi, Tacuta), in acest semestru a mai aparut unul. Se ajunge la astfel de intoxicatii atunci cand sugarii consuma lapte praf preparat cu apa din fantani ce contin o cantitate mare de nitrati (peste 50 mg/l). Bebelusul care a avut ghinionul sa fie hranit cu lapte preparat cu apa "incriminata" era din Rasnita, comuna Laza si avea doar cateva saptamani. Fetita a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde i s-au acordat ingrijirile necesare. Mai grav este ca, in cazul in care nu se intervine prompt, poate surveni moartea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.