Beneficiarii vor fi cei care platesc in prezent tarif social.



Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei vrea sa infiinteze, din acest an, un fond social care sa acorde ajutoare directe catre populatia c
Beneficiarii vor fi cei care platesc in prezent tarif social.



Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei vrea sa infiinteze, din acest an, un fond social care sa acorde ajutoare directe catre populatia care nu-si permite sa plateasca factura la electricitate, a declarat vicepresedintele institutiei, Nicolae Opris, citat de NewsIn. De aceste ajutoare vor beneficia, cel mai probabil, cei care in prezent sint incadrati la tariful social, adica cei cu venit minim, ne-a spus oficialul ANRE. Proiectul reglementatorului din energie va permite ca, in cazul cresterilor tarifelor la energie, "cetateanul sa nu plateasca mai mult, pentru ca diferenta in plus va fi suportata de fond", a precizat Opris. Potrivit acestuia, administratorul fondului va fi Ministerul Muncii, iar resursele banesti vor fi o parte provenite de la buget si o parte dintr-un fond de solidaritate. "Infiintarea acestui fond pentru ajutoarele directe la electricitate este cea mai benefica solutie, intrucit, daca mizam doar pe buget, am putea intirzia foarte mult procesul de acordare a ajutoarelor. Vom face lobby pentru a convinge autoritatile, dar cel mai important este sa gasim si o forma de resurse pentru acest fond", a mai aratat Opris. Acesta a adaugat ca fondul ar putea deveni operational pina la sfirsitul acestui an. Consumatorii de electricitate, care au in prezent tarife sociale, ce vor disparea de la 1 iulie 2007, ar putea primi din partea statului ajutoare financiare pentru plata energiei electrice, in baza unui proiect de act normativ, elaborat de ANRE si Ministerul Muncii, potrivit unui comunicat de saptamina trecuta al institutiei. Potrivit vicepresedintelui ANRE, pina la intrarea in vigoare a actului normativ privind ajutoarele directe va ramine in vigoare tariful social.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.