Un grup de teroristi preia controlul SUA, de la trafic pina la energie electrica, in filmul "Die Hard 4.0/Greu de ucis".

Al patrulea lungmetraj din seria "Greu de ucis", realizat dupa a pauza de 12 ani, are premiera in Bucuresti si i
Un grup de teroristi preia controlul SUA, de la trafic pina la energie electrica, in filmul "Die Hard 4.0/Greu de ucis".

Al patrulea lungmetraj din seria "Greu de ucis", realizat dupa a pauza de 12 ani, are premiera in Bucuresti si in Cluj pe 29 iunie, putind fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Patria, CinemaPRO si Cinema Republica.

O data cu timpurile, s-a schimbat si personajul lui Bruce Willis, politistul John McClane. A divortat, are copii adolescenti cu care nu se intelege si, cel putin din punct de vedere tehnologic, nu mai e in pas cu timpurile. Hackerul care i se da in grija, pentru a-l aduce intreg in fata investigatorilor FBI, Matt Farrell, a fost implicat, fara sa stie, intr-un atac terorist asupra Americii. Echipa care l-a declansat e coordonata de un programator de top, Thomas Gabriel, al carui plan, intitulat Firesale, este sa preia controlul asupra Americii in trei etape: incepind cu traficul, continuind cu telecomunicatiile, bursa, bancile si culminind cu utilitatile, in proces insusindu-si si o cantitate considerabila din fondurile vehiculate de guvernul SUA. Pe masura ce planul este pus in aplicare, Gabriel isi ucide colaboratorii, pe a caror lista figureaza si Farrell. McClane incearca sa opreasca programatorul terorist, care i-a pregatit si o surpriza de ordin personal politistului.

"Pentru mine, elementul cel mai interesant este acela ca McClane nu este un supererou. Nu are puteri supranaturale, nici calitati iesite din comun. Este un om obisnuit, in care oricine se poate recunoaste", explica Bruce Willis motivul pentru care a revenit in pielea acestui personaj, cu atit mai mult cu cit cei doi scenaristi au incercat sa dezvolte umorul protagonistului. Cit despre interpretul rivalului sau, lui Timothy Olyphant i-a suris ambitia personajului sau: "Gabriel are o rafuiala cu guvernul, iar planul sau vizeaza sa-i trezeasca la realitate pe americani". Acestor actori li s-au alaturat in distributia lui "Die Hard 4.0/Greu de ucis" alti cunoscatori ai filmului de actiune, de pilda starul asiatic Maggie Q (in rolul lui Mai, iubita si colaboratoarea lui Gabriel).

Si cineastul care a realizat lungmetrajul, Len Wiseman, are experienta tocmai in acest gen, regizind anterior "Underworld", asta dupa ce a colaborat la "Independence Day" si "Men in Black". Ironic, el nu era singurul regizor de pe platou: intr-un rol secundar de hacker pasionat de "Star Wars" apare si cineastul Kevin Smith, responsabil pentru lungmetraje ca "Dogma" sau "Clerks".

Citeste si cronica filmului Die Hard 4.0, Corectitudinea politica in actiune


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.