Aeroportul din insula spaniola Ibiza a fost evacuat azi, in jurul orei locale 12.30 (13.30 ora Romaniei), din motive de securitate, a anuntat societatea care administreaza aeroporturile spaniole, AENA, citata de AFP si preluata de Hotnews.  Coti
Aeroportul din insula spaniola Ibiza a fost evacuat azi, in jurul orei locale 12.30 (13.30 ora Romaniei), din motive de securitate, a anuntat societatea care administreaza aeroporturile spaniole, AENA, citata de AFP si preluata de Hotnews. Cotidianul spaniol El Mundo sustine ca evacuarea a avut loc dupa o amenintare cu bomba facuta de ETA. Potrivit publicatiei El Pais, un pachet suspect a fost detonat de catre politisti putin dupa ora locala 14.00. Spania este in alerta de pe 5 iunie, cand gruparea separatista basca ETA a anuntat ca nu va mai respecta acordul de incetare a focului. Jurnalistii El Pais spun ca pachetul detonat nu continea substante exlozive si ca, in momentul evacuarii, au fost scoase din aeroport aproximativ 3000 de persoane.

El Mundo si La Vanguardia sustin ca amenintarea cu bomba a fost facuta telefonic la redactia ziarului basc Gara, o publicatie folosita de ETA pentru popularizarea actiunilor organizatiei.

Potrivit site-ului AENA, aeroportul este principala modalitate de comunicare a insulelor Ibiza si Formentera, fiind folosit de 95% dintre persoanele care vin si pleaca din zona.

AFP precizeaza ca in perioada verii insula Ibiza este destinatia preferata a multor turisti straini, in special britanici, germani si francezi. El Mundo citeaza surse din AENA care au declarat ca sambata erau programate pe aeroportul din Ibiza 307 operatiuni, cu 40.400 de pasageri.

Sambata, 30 iunie, este prima zi din perioada de vacanta in Spania.

Nu au fost comunicate deocamdata oficial circumstantele care au dus la evacuare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.