Tribunalul Brasov a admis, ieri, cererea companiei Cocor Bucuresti privind anularea hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania si a suspendat executarea deciziei pana la solutionarea definitiva a cererii, a anuntat societatea de i
Tribunalul Brasov a admis, ieri, cererea companiei Cocor Bucuresti privind anularea hotararii de majorare a capitalului social al SIF Transilvania si a suspendat executarea deciziei pana la solutionarea definitiva a cererii, a anuntat societatea de investitii.
SIF Transilvania a declarat recurs impotriva acestei sentinte, pe care o considera nelegala, si a cerut suspendarea actiunilor de la tranzactionare, pentru a proteja investitorii.
BVB a suspendat, ieri, la ora 10.13, tranzactiile cu titlurile SIF Transilvania, actiunile societatii fiind, la momentul suspendarii, in crestere cu 1,11%.
"Va continua litigiul. SIF Transilvania va declara recurs la tot ceea ce va pierde, astfel ca daca va pierde acest prim recurs va face apel la Curtea de Apel. Nu am emotii in aceasta privinta. Se poate ajunge pana la Curtea Suprema", ne-a declarat presedintele CA al Cocor, Dan Barbulescu.
De cealalta parte, presedintele SIF3, Mihai Fercala, a declarat ca instanta Brasov nu a inteles corect legislatia pietei de capital, sentinta de joi fiind hilara, iar SIF 3 a atacat deja prin recurs acea decizie si asteapta motivatiile instantei, pentru a-si argumenta mai bine demersul.
"Noi am prezentat absolut toate documentele care sa argumenteze legalitatea majorarii de capital, iar instanta a dat o solutie pe care eu nu o inteleg", mai spune Fercala.
Potrivit lui Fercala, deocamdata aceasta decizie "nu inseamna nimic pentru investitori".
Cocor Bucuresti a solicitat, la 24 mai, Tribunalului Brasov, anularea hotararii, sustinand ca operatiunea trebuia sa aiba loc prin oferta publica de actiuni, iar AGA nu a fost valida deoarece au participat doar 35,06% din actionari.
In plus, hotararile pot fi adoptate de actionarii care detin cel putin jumatate din actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.