Senatul si Camera Deputatilor au adoptat in sedinta comuna o hotarare prin care Alexandru Sassu este numit director general interimar al TVR, pana la numirea unui sef al televiziunii, dar nu mai tarziu de 1 octombrie, potrivit Mediafax.
Propunerea interimatului a fost facuta de presedintele Senatului, pentru a nu se ajunge intr-o situatie similara celei de miercuri, cand nu s-a intrunit cvorumul necesar. Hotararea a fost aprobata de liderii tuturor grupurilor parlamentare, cu exceptia liderului grupului parlamentar PD din Camera, Cristian Radulescu, care a aratat ca formatiunea sa este de acord cu ideea interimatului, nu si cu persoana.
"Pana nu apare Hotararea in Monitorul Oficial, nu dau nicio declaratie", a spus Sassu, dupa sedinta Parlamentului. El a precizat, totusi, ca nu crede ca se va intampla ceva pana atunci. "Asa este normal, cand se emite o hotarare, cand ajunge si apare in Monitorul Oficial, discutam", a adaugat Sassu.
Si in cazul conducerii CNA s-a luat o decizie similara.
Pentru ca exista riscul ca numirea in functia de presedinte al Consiliului sa fie invalidata, pentru a doua oara Parlamentul a elaborat o propunere de hotarare, prin care Rasvan Popescu este numit pe perioada verii, pana la 1 octombrie 2007, in functia de presedinte interimar al CNA.
Propunerea a intrunit 239 de voturi "pentru" si niciun vot "impotriva".
Liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a declarat de la tribuna Parlamentului ca votul s-a realizat fara participarea democratilor, pentru ca acestia a€žnu sunt de acord cu faptul ca liderii de grup nu au fost consultati cu privire la impunerea unui presedinte interimar la CNA".