Compania americana Lawson Software intra pe piata romaneasca printr-un parteneriat exclusiv cu firma Ascenta, din grupul Softwin, potrivit unui comunicat. Potrivit acordului, Ascenta va oferi in Romania atat aplicatiile software dezvoltate de Lawson
Compania americana Lawson Software intra pe piata romaneasca printr-un parteneriat exclusiv cu firma Ascenta, din grupul Softwin, potrivit unui comunicat. Potrivit acordului, Ascenta va oferi in Romania atat aplicatiile software dezvoltate de Lawson Software, cat si consultanta si suport tehnic pentru administrarea lor. Vicepresedintele pentru dezvoltare in Estul Europei al companiei Lawson, Fady Sferi, a declarat ca "Romania este o piata interesanta. Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, aceasta a devenit o tinta pentru cresterea interna si investitiile straine. Sferi a mai spus ca au "deja cativa clienti mari in Romania, care folosesc versiuni ale aplicatiilor traduse complet in limba romana".
Solutiile furnizorului american de software sunt disponibile in Romania pentru domeniile: productie, distributie si retail. Potrivit companiei Ascenta, piata solutiilor software si a serviciilor IT dedicate acestor industrii a reprezentat in 2006, cumulat, 25% din totalul pietei de IT din Romania. Piata de software si servicii IT din domeniul retail si distributie va creste in 2007 cu circa 35%, iar cea din sectorul de productie va creste cu aproximativ 28%, estimeaza reprezentantii companiei Ascenta.
Lawson Software se situeaza pe locul cinci in lume printre furnizorii de aplicatii pentru planificarea operatiunilor intreprinderii (ERP) si a fost prima intreprindere care a introdus pe piata o aplicatie completa de ERP ce foloseste tehnologiile Internetului, conform revistei ComputerWorld. Lawson Software a fost fondata la inceputul anilor '70 si are astazi 3.600 de angajati. Anul trecut, compania a raportat venituri de 390 de milioane de dolari.
Ascenta este brandul prin care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software pentru corporatii din cadrul grupului Softwin. Reprezentantii Ascenta estimeaza pana la sfarsitul anului o cota intre 10% si 15% din piata romaneasca de software si servicii IT pentru corporatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.