Conducerea UMF „Carol Davila“ s-a autosesizat in cazul pro-rectorului Ionel Sinescu, acuzat de plagiat. Rectorul, prof. univ. dr. Florian Popa, a declarat pentru „Gardianul“ ca va inmana documentele Comisiei de Etica, care va lua o decizie. Prof. Sinescu risca sa piarda titlul de pro-rector. El este acuzat ca a copiat fragmente intregi si grafice dintr-o lucrare americana aparuta in 1957 in cartea sa, „Urologie Clinica“. Editura americana McGraw-Hill a declarat pentru ziarul nostru ca nu a autorizat reproducerea lucrarii „General Urology“, pentru niciun autor roman. Mai multi profesori ne-au declarat ca fenomenul „copy-paste“ este raspandit pe scara larga in lumea universitara, dar rectoratele nu vor sa intervina, aproband dosarele de avansare pe banda rulanta. Comisia de Etica Universitara de la Ministerului Educatiei n-a strans niciodata cvorum pentru a putea analiza o lucrare suspecta.

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie s-a auto-sesizat in cazul pro-rectorului Ionel Sinescu, acuzat de plagiat. In urma informatiilor din ziarul nostru, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ Bucuresti, prof. univ. dr. Florian Popa, a declarat ca acest caz va fi analizat de Comisia de etica a Universitatii.


„Gardianul“ a prezentat in editia de ieri fotocopii ale lucrarii profesorului Ionel Sinescu si ale lucrarii americane „General Urology“, care impart texte si grafice identice. Chiar daca exista niste informatii generale in medicina, este imposibil sa gandesti la fel ca americanii, si mai ales sa concepi texte similare, spun specialistii. Editura americana McGraw-Hill a declarat pentru ziarul nostru ca nu a autorizat reproducerea lucrarii „General Urology“ pentru niciun autor roman. „Medicul Ionel Sinescu este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului, iar meritele sale profesionale nu pot fi contestate. Dar, avand articolul si materialele in fata, voi inmana cazul Comisiei de Etica a Universitatii, care va decide ce va urma. Este cel mai corect lucru care poate fi facut, atat in ceea ce priveste implicarea Universitatii, dar si in ceea ce il priveste pe profesorul Sinescu“, a explicat rectorul UMF „Carol Davila“, prof. univ. dr. Florian Popa.

Academia de Stiinte Medicale se spala pe måini
Prof. dr. Ionel Sinescu risca sa piarda titlul de pro-rector, cel putin pana la clarificarea situatiei. Prof. Sinescu ne-a declarat ca a incercat sa faca accesibile informatiile din lucrarea americana si studentilor romani, care nu au bani pentru carti straine. Acuzatiile de plagiat sunt, in opinia prof. Sinescu, manevre ale unor medici care incearca sa-i blocheze candidatura de academician. Totusi, pana in prezent, profesorul Sinescu nu este promovat pe listele Academiei Romane. Acad. Laurentiu M. Popescu, presedintele Academiei de Studii Medicale, ne-a declarat ca numele lui Ionel Sinescu nu se afla nici pe lista candidatilor la aceasta institutie.