Lantul grecesc de magazine Sprider intentioneaza sa-si extinda anul acesta reteaua din Romania la sase magazine. Reprezentantii companiei estimeaza ca investitia medie pentru un magazin va fi de aproximativ un milion euro, informeaza NewsIn.
Sprider Stores a inaugurat primul magazin din Romania la inceputul anului, in cadrul complexului comercial City Mall din Bucuresti. Urmatorul va fi deschis la sfarsitul lunii iulie, la Timisoara. Celelalte patru magazine vor fi inaugurate la Targu Mures (in septembrie), la Bacau (doua magazine) si la Cluj.
"Pana la sfarsitul anului 2007 vom avea 71 de magazine in tari ca Grecia, Cipru, Romania, Bulgaria", a declarat directorul de dezvoltare Sprider, Konstantinos Pipinelis. "Pana la sfarsitul anului vom detine sase magazine in cele mai importante orase ale tarii, inclusiv 1.800 de metri patrati in Arena City Center Bacau", a mai spus Pipinelis.
Magazinele nu sunt operate in sistem de franciza, ci apartin companiei Sprider Stores din Grecia. Sprider comercializeaza articole de imbracaminte destinate intregii familii, suprafata medie a unui magazin fiind de aproximativ 1.500 metri patrati.
Retailerul grec de imbracaminte Sprider a fost infiintat in 1971 in Grecia si a patruns in zona Balcanilor in 2000, cand a deschis primul magazin din Bulgaria. Sprider detine in prezent 48 de puncte de vanzare in Grecia, cat si in sud-estul Europei, potrivit paginii de Internet a companiei.