Consiliul National al Audiovizualului a decis prin vot, ieri, dupa circa o ora de dezbateri, sa amane alegerea unui nou presedinte al institutiei. Valentin Nicolau, membru CNA numit de Parlament in urma cu o saptamana, pe locul ramas vacant dupa dece
Consiliul National al Audiovizualului a decis prin vot, ieri, dupa circa o ora de dezbateri, sa amane alegerea unui nou presedinte al institutiei. Valentin Nicolau, membru CNA numit de Parlament in urma cu o saptamana, pe locul ramas vacant dupa decesul lui Ralu Filip, si-a anuntat, ieri, colegii de Consiliu ca demisioneaza din functie din cauza ca "nu poate face lucruri care nu-i stau in fire".
Nicolau s-a declarat nemultumit de faptul ca, desi nu era trecut pe ordinea de zi, CNA a discutat despre alegerea noului presedinte al acestei institutii.
"Eu le-am spus tuturor colegilor ca nu vreau sa particip la lucruri care nu-mi stau in fire. E treaba lor ce fac de acum inainte", a declarat Nicolau, precizand ca isi va depune demisia scrisa miercuri sau joi. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca spera sa il convinga pe Nicolau sa renunte la demisie, in caz contrar social-democratii urmand sa numeasca pe altcineva. Ulterior, liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, a anuntat ca PSD il propune pe regizorul Ioan Carmazan pentru postul de membru al Consiliului, in locul lui Valentin Nicolau.
Tot ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca Parlamentul nu va vota presedintele CNA, inainte ca membrii Consiliului sa isi desemneze un presedinte. Vacaroiu a adaugat ca, probabil, seful CNA va fi ales intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, astazi.
Conform unor surse parlamentare, intelegerea era ca la sefia TVR sa fie numit reprezentantul PSD, respectiv Alexandru Sassu, iar la conducerea CNA persoana sustinuta de PNL, adica Rasvan Popescu. Atat marti seara, cat si miercuri dimineata au avut loc negocieri restranse intre PSD si PNL pe aceasta tema, au mai precizat aceleasi surse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.