In cadrul unui seminar pe teme economice, dl Petru Prunea, presedinte al SSIF Broker, aduce o serie de acuzatii membrilor CNVM. Comisia aduce precizari in virtutea dreptului la replica.
"Nu este pentru prima data cand dl Prunea isi exerseaza
In cadrul unui seminar pe teme economice, dl Petru Prunea, presedinte al SSIF Broker, aduce o serie de acuzatii membrilor CNVM. Comisia aduce precizari in virtutea dreptului la replica.
"Nu este pentru prima data cand dl Prunea isi exerseaza statutul de vorbitor in spatiul public, facand afirmatii nefondate la adresa institutiei noastre. De data aceasta, exercitiile discursive ale presedintelui SSIF Broker sunt indreptate atat asupra Depozitarului Central care "nu ofera emitentilor, la cerere, structura actionariatului firmelor" pentru ca "sustine grupuri de interese", cat si impotriva "formatiunilor politice care numesc conducatorii CNVM". Cea mai grava dintre acuzatiile presedintelui SSIF Broker se refera la faptul ca "unii (conducatori ai autoritatii de reglementare - n.r.) ii reprezinta pe domni precum Chelu, Tender, Goia, te miri ce mafioti din teritoriu". Daca ar fi adevarat, acest fapt ar reprezenta nu numai o incalcare flagranta a criteriilor legale care stau la baza acordarii calitatii de membru al CNVM, dar si o situatie exceptionala care i-ar pune pe membrii Comisiei intr-o postura sanctionabila prin mijloace penale. Membrii CNVM resping vehement astfel de acuzatii. Prin afirmatiile facute, Petru Prunea nu numai ca se plaseaza in mod constient si repetat in spatiul calomniei, dar afecteaza, pe termen lung, increderea investitorilor in functionalitatea si eficienta pietei de capital. Acest fapt pune membrii CNVM in situatia de a-i solicita dlui Prunea sa demonstreze adevarul celor spuse. In caz contrar, membrii CNVM vor decide sa apeleze la instantele judecatoresti pentru a pune capat lantului de denigrari pe care dl Prunea s-a obisnuit sa le aduca, in mod public," declara oficialii CNVM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.