Doar doua firme s-au prezentat la licitatia organizata de Senat pentru achizitionarea a 41 de autoturisme de lux, din cauza conditiilor drastice incluse in caietul de sarcini.

Pentru ca vacanta unora dintre senatori sa fie mai frumoasa, co
Doar doua firme s-au prezentat la licitatia organizata de Senat pentru achizitionarea a 41 de autoturisme de lux, din cauza conditiilor drastice incluse in caietul de sarcini.

Pentru ca vacanta unora dintre senatori sa fie mai frumoasa, conducerea Senatului a organizat o licitatie pentru achizitionarea a 41 de autoturisme de lux. Aproape jumatate trebuie sa fie limuzine, incadrabile in categoria "confort superior", peste 2.300 cmc, cu pret in jur de 40.000 de euro bucata, destinate membrilor Biroului Permanent, adica tocmai celor care au luat decizia cumpararii, precum si liderilor grupurilor parlamentare. In ceea ce priveste restul autoturismelor (1.700-2.000 cmc si dotari "medii"), vor costa in jur de 30.000 de euro bucata si ii vor transporta pe presedintii comisiilor parlamentare.
In procedura de achizitie s-a consumat ieri o noua etapa: deschiderea ofertelor. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca au depus oferte doar doi dealeri auto, date fiind conditiile "speciale" din caietul de sarcini. "S-au prezentat doar doua firme: Porsche Romania si Bavaria. Prima pentru ambele tipuri de autoturisme, a doua, doar pentru primul tip, adica pentru masinile de capacitate cilindrica mai mare", ne-a explicat secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu. Cu alte cuvinte, pentru segmentul de pana la 2.000 cmc este un singur ofertant, Porsche Romania. Secretarul general a evitat insa ca comenteze aceasta situatie si ne-a spus doar ca in trei zile se va face evaluarea ofertelor, o decizie urmand a fi luata pana la inceputul saptamanii viitoare. Potrivit lui Vasiliu, comisia va alege dintre Audi, Volkswagen si, respectiv, BMW.
Conform caietului de sarcini, limuzinele trebuie sa aiba peste 160 CP si sa ajunga de la 0 la 100 km/h in maxim 10 secunde. Alte pretentii: trebuie sa aiba "scaune fata ergonomice, minim reglare manuala pe inaltime si lombara" si sa asigure un confort sporit prin "realizarea unei distante mai mari intre bancheta din spate si spatarul scaunelor din fata". Autoturismele destinate conducerii Senatului mai trebuie sa aiba climatizare automata si indicator temperatura exterioara, volanul sa se regleze pe inaltime si adancime, iar tractiunea sa fie integrala permanenta. Portbagajul trebuie sa aiba peste 500 de litri, culoarea este musai neagra si nu poate lipsi carligul pentru remorcare. Cerintele sunt asemanatoare si pentru masinile de "confort mediu". Valoarea estimata a se cheltui de la buget pentru achizitionarea autoturismelor: 1,3 milioane euro fara TVA!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.