Inspectorii de mediu au apreciat ca ursii Martinel si Martinica sunt adapostiti in conditii improprii, fiind nevoiti sa imparta aceeasi cusca. "Custile erau prea mici si reprezentantii unei fundatii care se ocupa cu ocrotirea acestor animale au venit
Inspectorii de mediu au apreciat ca ursii Martinel si Martinica sunt adapostiti in conditii improprii, fiind nevoiti sa imparta aceeasi cusca. "Custile erau prea mici si reprezentantii unei fundatii care se ocupa cu ocrotirea acestor animale au venit cu masini speciale si i-au transportat in rezervatie, unde se vor putea acomoda, pentru ca acolo beneficiaza de cateva hectare de padure", a declarat Cristian Moldovan, comisarul-sef al Garzii de Mediu Hunedoara. De asemenea, comisarul a precizat ca si cel de-al treilea urs, Baloo, va fi mutat in curand, tot la Zarnesti.
Cei trei ursi, care se afla in Straja de cand erau pui, reprezentau atractia statiunii, mai ales ca faceau tot felul de nazbatii. Baloo a fost adus la Cabana Montana in anul 2000, cand nu avea nici doua luni. Ursuletul a fost gasit abandonat de catre angajatii Ocolului Silvic Petrosani la baza unei stanci, de unde probabil cazuse. Puiul era deshidratat, avea numeroase leziuni si un os fisurat. Dupa ce a stat mai multe zile cu perfuzii, ursuletul si-a revenit si a devenit mascota cabanei Montana. In 2002, au aparut si Martinel si Martinica, pentru care se cumparau special lapte, miere si hrana specifica.
Proprietarul Cabanei Montana si cel care avea grija ca ursilor sa nu le lipseasca nimic, Emil Parau, a declarat ieri ca "spatiul pe care-l aveau devenise deja mic pentru ei, acum cand au crescut, acesta fiind singurul motiv pentru care am decis ca este mai bine pentru animale sa fie mutate. De cand i-am adus aici, de pui, nu le-a lipsit absolut nimic si s-au acomodat foarte bine".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.