Oficialii europeni considera ca Bulgaria ca nu a inregistrat suficiente progrese in lupta anticoruptie si ca nu trebuie sa dea dovada de autosuficienta in acest domeniu, potrivit raportului Comisiei Europene, obtinut de Reuters. CE&

Oficialii europeni considera ca Bulgaria ca nu a inregistrat suficiente progrese in lupta anticoruptie si ca nu trebuie sa dea dovada de autosuficienta in acest domeniu, potrivit raportului Comisiei Europene, obtinut de Reuters.

CE saluta o serie de progrese in remedierea problemelor din sistemul judiciar, dar afirma ca este prea devreme pentru a activa sau a renunta la posibilitatea de activare a clauzelor de salvgardare. Pe de alta parte, "progresul inregistrat" in domeniul coruptiei la nivel inalt este "insuficient", potrivit raportului.

Documentul critica absenta unor rezultate concrete in domeniul judiciar. Bulgaria "nu trebuie sa dea dovada de autoficienta in reformele judiciare vizand lupta impotriva coruptiei", avertizeaza CE.

Nici progresele inregistrate in lupta impotriva crimei organizate nu sunt la inaltimea asteptarilor. "Asasinatele la comanda continua sa fie o sursa de ingrijorare, in special crimele recente ale caror victime au fost politicieni locali. "Pana in prezent nu a avut loc nicio inculpare si nicio condamnare", subliniza executivul UE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.