>> Conducerea companiei miniere a atacat sentinta Judecatoriei prin care fosta jurista a fost achitata pentru acuzatiile de inselaciune.

>> Cornelia Lupu a lucrat timp de patru ani fara diploma de licenta.
Tribunalul Constanta a progr
>> Conducerea companiei miniere a atacat sentinta Judecatoriei prin care fosta jurista a fost achitata pentru acuzatiile de inselaciune.

>> Cornelia Lupu a lucrat timp de patru ani fara diploma de licenta.
Tribunalul Constanta a programat ieri un nou termen de judecata in dosarul in care Cornelia Lupu, fosta jurista a companiei Dobromin, este acuzata de savarsirea infractiunii de inselaciune. Acesteia i se imputa de catre actuala conducere a societatii ca timp de patru ani, in perioada 2000-2004 si-a desfasurat activitatea ascunzand faptul ca nu este licentiata in Drept. Conducerea Dobromin si Asociatia Salariala Minierul sustin ca femeia nu avea nici un drept sa profeseze si in acest fel a adus grave prejudicii firmei. Cornelia Lupu a castigat prima "batalie" cu Dobromin, in urma cu cateva luni Judecatoria Constanta hotarand achitarea sa. Judecatorii primei instante au fost de acord cu inculpata, care a sustinut ca, la data angajarii sale, legislatia in vigoare permitea ca un absolvent de facultate sa profeseze chiar si fara licenta. Nemultumiti de decizia Judecatoriei, reclamantii au facut apel, judecarea caii de atac fiind inca in faza incipienta.
Conducerea Dobromin sustine ca jurista a ascuns in mod intentionat faptul ca nu are diploma de licenta si ca acesta "omisiune" i-a permis chiar sa devina seful Serviciului Juridic al companiei. Societatea constanteana a cerut daune de zeci de milioane de lei, reprezentand contravaloarea "restului" de salariu, incasat ilegal timp de patru ani de catre persoana care nu avea studiile superioare definitivate.

>> SubvenTionarea

Inculpata a sustinut in trecut ca actiunea depusa de conducerea Dobromin nu este decat un act de razbunare impotriva sa. Cornelia Lupu a devenit indezirabila pentru noua echipa manageriala care a dorit astfel sa isi impuna propriii oameni. Problema a aparut in timpul perioadei de privatizare, cand actiunile Dobromin au fost vanate de doua consortii diferite. Una dintre acestea, sprijinita de jurista, a fost in cele din urma descalificata de catre AVAS, castigator al privatizarii fiind declarat grupul format din firmele Metaleuroest Campina si Elsid Titu, ai caror reprezentanti conduc si in prezent compania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.