Reglementarea europeana privind reducerea tarifelor de roaming a fost adoptata definitiv ieri de statele membre si va intra in vigoare de sambata, dupa publicarea in Monitorul Oficial al UE. Reducerile vor fi variabile si vor scadea pana la 70% in u
Reglementarea europeana privind reducerea tarifelor de roaming a fost adoptata definitiv ieri de statele membre si va intra in vigoare de sambata, dupa publicarea in Monitorul Oficial al UE. Reducerile vor fi variabile si vor scadea pana la 70% in unele tari, in timp ce in altele vor fi nesemnificative. Costuri si obligatii Potrivit reglementarii UE, reducerile se vor face in trei trepte anuale. Astfel, tarifele de roaming: pentru apelurile initiate vor fi de 49 eurocenti/minut in anul 2007, 46 eurocenti/minut in 2008 si 43 eurocenti/minut in 2009; pentru apelurile primite vor fi de 24 eurocenti/minut in 2007, 22 eurocenti/minut in 2008 si 19 eurocenti/minut in 2009. In interval de o luna de la intrarea in vigoare a regulamentului, operatorii au obligatia sa-si informeze clientii privind noile tarife aplicabile. Clientii care nu au optat in mod expres, in termen de 3 luni, pentru un alt sistem de tarifare, vor beneficia in mod automat de tarifele reglementate prin regulament.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.