Dintre toate tratamentele stomatologice, implanturile dentare au cea mai mare rata de succes, aceasta variind intre 95 si 100%. Reusita unui implant dentar depinde, insa, de tehnica operatorie folosita, de calitatea si cantitatea osului, precum si d
Dintre toate tratamentele stomatologice, implanturile dentare au cea mai mare rata de succes, aceasta variind intre 95 si 100%. Reusita unui implant dentar depinde, insa, de tehnica operatorie folosita, de calitatea si cantitatea osului, precum si de starea de sanatate si de igiena pacientului. Atunci cand pacientul se prezinta periodic la control si ingrijeste cum trebuie implantul, acesta poate dura toata viata. Daca igiena orala nu este corecta, apare riscul unei afectiuni ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si, ulterior, la pierderea lui. Aceasta boala este cunoscuta sub numele de periimplatita, iar riscul de a o dezvolta este mai crescut la fumatori si la pacientii cu igiena orala deficitara. De asemenea, afectiunea poate aparea si din cauza cantitatii si calitatii osoase scazute, dar si atunci cand tehnica operatorie nu s-a executat corect sau ca urmare a unei protezari imediate, cand nu este cazul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.