Celebrul raport intern al SRI, care ar fi trebuit sa explice cum de a iesit biletelul scris de adjunctul Florian Coldea (foto) din sediul serviciului, s-a dovedit a fi doar praf in ochii comisiei de control. Trimis cu stampila „Strict Secret&l
Celebrul raport intern al SRI, care ar fi trebuit sa explice cum de a iesit biletelul scris de adjunctul Florian Coldea (foto) din sediul serviciului, s-a dovedit a fi doar praf in ochii comisiei de control. Trimis cu stampila „Strict Secret“ pe el, documentul este in mare masura rezumatul unei conferinte de presa tinute acum ceva timp de directorul SRI, George Maior. Ca si atunci, cei de la SRI incearca sa ingroape mizeria sub pres, spunand ca este imposibil de aflat modul in care biletul a fost scos din sediul serviciului. Ofiterii vinovati de neglijenta au fost si ei sanctionati formal, cu „avertisment“.

Circul iscat pe seama biletelului produs de Florian Coldea si scos pe piata de Mircea Geoana este departe sa se fi incheiat. Dupa raportul Comisiei SRI legat de acest caz, in care sunt trecute o serie de lucruri grave, biroul director al serviciului a scos si el pe piata un raport intern. Documentul SRI a fost trimis la Comisie cu stampila „Strict secret“, dar contine informatii care in proportie de 80 la suta au fost prezentate de directorul George Maior intr-o conferinta de presa. Restul de 20 la suta sunt justificari ale celor din SRI, care isi recunosc neputinta, sustinand ca: „Este foarte greu sa precizam modul in care au iesit informatiile din institutia SRI“. Pentru ca este vorba de un document clasificat, ziarul 'Gardianul>> nu va publica decat comentarii pe seama pasajelor din raportul SRI.

Despre documentul SRI care a ajuns in cele din urma si la comisia SRI am aflat inca de acum trei saptamani, de la directorul George Maior. Iesit de la audieri, acesta a promis ca institutia pe care o conduce va face propriile investigatii cu privire la „biletelul Coldea“, va sanctiona vinovatii si va informa comisia de control despre toate aceste masuri. Cu o zi intarziere fata de angajamentul lui Maior, raportul cu pricina a ajuns la comisie, secretizat mai ceva ca listele SRI-ului cu agentii sub acoperire.

Avertismente pentru sereistii vinovati


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.