>> PSD cere cresterea punctului de pensie de la 31% din salariul mediu brut pe economie la 45% si introducerea pensiei minime garantate de 190 RON, precum si dublarea pensiilor din agricultura.
Pesedistii si liberalii au cazut de acord, in cele
>> PSD cere cresterea punctului de pensie de la 31% din salariul mediu brut pe economie la 45% si introducerea pensiei minime garantate de 190 RON, precum si dublarea pensiilor din agricultura.
Pesedistii si liberalii au cazut de acord, in cele din urma, sa imparta in mod egal recunostinta electoratului de varsta a treia, joi urmand sa voteze impreuna majorarea pensiilor in Parlament. Ca urmare a amenintarilor cu motiunea de cenzura, repetate zilnic de PSD, liberalii au acceptat sa sustina in Camera Deputatilor proiectul social-democrat privind majorarea pensiilor. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri, dupa sedinta biroului politic al partidului, ca liberalii "sunt dispusi la negocieri cu PSD" in ceea ce priveste majorarea pensiilor. "Suntem dispusi sa negociem, pentru ca avem ca obiectiv cresterea pensiilor, dar oamenii trebuie sa inteleaga ca, pentru a nu genera un proces inflationist, exista limite de care trebuie sa tinem cont", a spus Orban, explicand astfel ca pensiile vor fi marite, dar nu cu 50%, asa cum a cerut PSD. Chiar in timp ce liberalii se ofereau sa puna umarul la populismul social-democrat, in Kiseleff, Cristian Diaconescu declara din nou ca, in cazul in care legile pentru majorarea pensiilor nu vor fi adoptate pana la sfarsitul saptamanii, PSD va depune motiune de cenzura. Intre timp, Hrebenciuc il sunase pe secretarul Camerei, Valeriu Zgonea, pentru a-i cere sa introduca pe ordinea de zi a sedintei de joi legile privind marirea pensiilor, dar si proiectul PSD privind majorarea salariilor profesorilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.