Social-democratii au renuntat pe moment la depunerea unei motiuni de cenzura la adresa guvernului Tariceanu II, chiar daca initiativa lor legislativa privind majorarea punctului de pensie nu va fi adoptat in aceasta sesiune legislativa. Purtat

Social-democratii au renuntat pe moment la depunerea unei motiuni de cenzura la adresa guvernului Tariceanu II, chiar daca initiativa lor legislativa privind majorarea punctului de pensie nu va fi adoptat in aceasta sesiune legislativa. Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu (foto), a prezentat ieri un „plan politic“, care presupune adoptarea pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, care se termina joi, a acestui proiect de lege, in caz contrar social-democratii anuntand ca vor cere sesiune extraordinara la Parlament, pentru a depune motiunea de cenzura. Intrebat ce se intampla daca nu va fi convocata o sesiune extraordinara, Diaconescu a admis ca motiunea de cenzura ar putea fi introdusa „la toamna“. „Vom vedea ce se intampla, vom verifica procedurile de urmat dupa incheierea acestei sesiuni“, a adaugat el. Totusi, Diaconescu a refuzat sa admita ca formatiunea sa a renuntat la acest demers. „Nu am renuntat. Fiecare gest politic trebuie sa se supuna unor prioritati. Nu vrem sa folosim motiunea de cenzura in scop politi cianist“, a mai mentionat purtatorul de cuvant al PSD. El i-a amenintat pe guvernanti, aratand ca daca legea pensiilor nu va fi discutata in regim de urgenta, PSD nu va vota legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante. „Daca legea de abilitare va fi pusa pe ordinea de zi inaintea celei a pensiilor, nu o vom vota“, a anuntat Diaconescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.