Comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului l-au respins aseara, in sedinta reunita, pe candidatul nominalizat de presedintele Basescu pentru consiliul de administratie al televiziunii publice.

Rezultatul votului era cunoscut
Comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului l-au respins aseara, in sedinta reunita, pe candidatul nominalizat de presedintele Basescu pentru consiliul de administratie al televiziunii publice.

Rezultatul votului era cunoscut inca dinaintea sedintei deoarece PNL si PSD s-au inteles de saptamana trecuta sa-l respinga pe Catalin Avramescu, candidatul lui Traian Basescu. De altfel, audierea lui Catalin Avramescu a fost destul de tensionata, intre acesta si membrii comisiilor de cultura schimbandu-se replici acide. Doar patru parlamentari au votat in favoarea sa, 10 au votat impotriva si cinci s-au abtinut. In schimb, candidatul nominalizat de PD, Alexandru Lazescu, a fost acceptat fara probleme cu 12 voturi "pentru", doar doua "impotriva" si cinci "abtineri". si candidatii nominalizati de PD si de Presedintie pentru consiliul de administratie al radiodifuziunii, Narcisa Iorga si Marilena Constantinescu, au avut succes in fata parlamentarilor, obtinand aproape unanimitate. Dupa anuntarea votului a aparut insa o problema de ordin procedural deoarece Catalin Avramescu si Alexandru Lazescu au fost nominalizati pe aceeasi lista de propuneri, or, potrivit procedurilor, lista trebuie admisa sau respinsa in totalitate, nu pe fiecare candidat in parte. Astfel, maine, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, asa cum afirma membrii comisiilor de cultura, chiar daca Alexandru Lazescu a fost acceptat de comisii, este posibil ca el sa fie introdus pe ordinea de zi a sedintei cu propunere de respingere laolalta cu Avramescu. Tot ieri, comisiile de cultura l-au audiat si pe presedintele-director al TVR, Alexandru Sassu, ales saptamana trecuta in aceasta functie de membrii noului consiliu de administratie. Inainte de audiere, presedintele Comisiei de cultura a Senatului, Adrian Paunescu, a declarat ca "el personal este in dezacord cu graba alegerii presedintelui TVR", referindu-se la faptul ca Sassu a fost instalat in functie inainte de validarea Parlamentului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.