Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a comparat Germania din zilele noastre cu Germania anilor 30 ai secolului trecut, cand la putere s-a aflat Adolf Hitler', relateaza AFP, preluata de Rompres. ''In Germania s-a produs ceva foarte negativ. Intr-o ep
Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a comparat Germania din zilele noastre cu Germania anilor 30 ai secolului trecut, cand la putere s-a aflat Adolf Hitler', relateaza AFP, preluata de Rompres. ''In Germania s-a produs ceva foarte negativ. Intr-o epoca deja trecuta, marea majoritate a europenilor nu avea curajul sa vorbeasca despre aceasta, si asa este si astazi'', a declarat premierul polonez la postul public de radio.
''Prin urmare avertizez - si ma adresez autoritatilor germane in calitate de prim-ministru polonez - sa nu tolerati acest fel de lucruri, acest fel de declaratii, deoarece aceasta duce la ce este mai rau, la nenorociri care se pot intampla in Europa si care, afectand Europa, ii vor afecta si pe germani'', a declarat liderul de la Varsovia.
Jaroslaw Kaczynski a reactionat astfel la protestele pe care tot el le-a provocat saptamana trecuta cerand pentru Polonia mai multe voturi in Uniunea Europeana (UE), din cauza milioanelor de morti din timpul celui de-al doilea razboi mondial, provocat de Germania nazista.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.