Coborarea pragului electoral ar putea da posibilitatea unor partide ca PC, AP sau PNTCD sa acceada in Parlament la viitoarele alegeri.
Motreanu a precizat ca reducerea pragului este o propunere ce apartine Asociatiei Pro Democratia si altor org
Coborarea pragului electoral ar putea da posibilitatea unor partide ca PC, AP sau PNTCD sa acceada in Parlament la viitoarele alegeri.
Motreanu a precizat ca reducerea pragului este o propunere ce apartine Asociatiei Pro Democratia si altor organizatii si are in vedere posibilitatea ca partide mici, care nu au sanse sa obtina un scor electoral bun, la nivel national, informeaza NewsIn. El a mai explicat ca un partid care are candidati pregatiti si obtine un scor bun in anumite circumscriptii, dar nu depaseste pragul de 5% la nivel national risca sa ramana in afara Legislativului. In opinia lui Motreanu o astfel de prevedere ar veni in sprijinul unor partide precum PNTCD, Actiunea Populara, PLD si PIN. Vicepresedintele liberal Ludovic Orban a anuntat, ieri, la finalul sedintei conducerii PNL, ca Guvernul Tariceanu isi va asuma raspunderea in Parlament pe tema introducerii votului uninominal, daca proiectul de lege nu va fi adoptat in termen. "In cazul in care, pana intr-un termen pe care il vom stabili, nu se va adopta acest proiect de lege, Guvernul isi va asuma raspunderea pentru adoptarea acestui proiect de lege, dupa vacanta parlamentara", a aratat Orban. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.