Mirabela BUBATU Aget, batranul caine de la Departamentul Politiei de Interventie Rapida Dolj, a ajuns la varsta pensionarii. Dupa sapte ani de antrenamente zilnice, de cinci ore pe zi si numeroase acte de vitejie pe teren, ciobanescul german va pred
Mirabela BUBATU Aget, batranul caine de la Departamentul Politiei de Interventie Rapida Dolj, a ajuns la varsta pensionarii. Dupa sapte ani de antrenamente zilnice, de cinci ore pe zi si numeroase acte de vitejie pe teren, ciobanescul german va preda stafeta unui alt patruped. Politistilor le va fi greu sa-l uite, pentru ca Aget, care a fost antrenat special pentru detectarea explozibilului, a fost cel mai bun dintre camarazii sai. Daca la inceput calatoriile ii dadeau dureri de stomac si emotii puternice, astazi Aget este un calator cu vechime, caci Gruparea Pirotehnica din cadrul DPIR Dolj, din care a facut parte, trebuie sa acopere si Mehedintiul, Gorjul, Valcea, Doljul si Oltul. Misiunile au lasat urme asupra sa, mirosul de trotil lasandu-l aproape fara simtul olfactiv. Cu toate astea, Aget are o forma fizica de invidiat. Se spune despre el ca mereu a detectat, a mirosit, a descoperit fara sa atinga, moment in care au intrat in scena pirotehnistii. Batranul Aget va fi scos in curand la licitatie, pornind de la suma de 3.000 de lei, iar locul lui il va lua, catelul Paco.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.