Pasajul Marasesti din Capitala, inchis pentru reabilitare la inceputul anului 2005, a fost redeschis, ieri, traficului rutier, inainte insa de finalizarea lucrarilor. Dupa ce au prelungit cu peste un an darea in folosinta a unuia dintre cele mai circ
Pasajul Marasesti din Capitala, inchis pentru reabilitare la inceputul anului 2005, a fost redeschis, ieri, traficului rutier, inainte insa de finalizarea lucrarilor. Dupa ce au prelungit cu peste un an darea in folosinta a unuia dintre cele mai circulate pasaje din centrul orasului, constructorii au acum o dilema, daca sa placheze peretii cu marmura sau cu piatra.
Concret, este vorba despre finisajele la stalpii de sustinere ai pasajului si la zidurile de protectie, lucrari care vor fi efectuate in conditii de trafic. Firma care reabiliteaza pasajul asteapta raspuns de la oficialii municipali pentru materialele ce vor fi folosite. Lucrarile de reabilitare si modernizare a pasajului Marasesti au inceput in primavara anului 2005 si urmau sa fie incheiate - potrivit termenelor prevazute in contractul dintre Primaria Capitalei si firma de constructii - in toamna anului trecut. Intarzierile au fost provocate de un litigiu in instanta intre municipalitate si societatea de constructii, tocmai din cauza intarzierilor termenelor de executie. Pasajul trebuia inaugurat in luna martie, apoi autoritatile au anuntat redeschiderea acestuia in luna mai, apoi sfarsitul lunii iunie. Modernizarea pasajului a costat municipalitatea 3,5 milioane de euro, cu 2,5 milioane de euro mai mult decat suma prevazuta initial de Primaria Capitalei pentru realizarea lucrarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.