Deputatii au adoptat cu o larga majoritate - cu 187 voturi "pentru", 1 "impotriva" si 1 abtinere -, astazi, modificarile efectuate de Guvern la legea Agentiei de Integritate, la propunerile facute de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, informeaza Ho
Deputatii au adoptat cu o larga majoritate - cu 187 voturi "pentru", 1 "impotriva" si 1 abtinere -, astazi, modificarile efectuate de Guvern la legea Agentiei de Integritate, la propunerile facute de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, informeaza Hotnews. Deocamdata, ordonanta a fost adoptata doar de Camera Deputatilor si urmeaza, cel mai probabil in sesiunea din toamna, sa fie dezbatuta si in Senat care, in acest caz, este forul decizional.

O modificare importanta votata astazi este scoaterea ANI din subordinea Senatului si transformarea in institutie independenta.

O alta modificare ceruta de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, aprobata astazi, vizeaza reducerea de la 20.000 la 10.000 de euro a cuantumului diferentei dintre averea initiala si cea de dupa exercitarea mandatului unui demnitar pentru care se declanseaza procedura de verificare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.