Nintendo s-a strecurat ieri in fata lui Sony si a intrat pentru prima data in topul celor mai mari 10 companii ale Japoniei din punctul de vedere al valorii de piata. Astfel, Nintendo a luat fata producatorului PlayStation, ce a dominat timp de decen
Nintendo s-a strecurat ieri in fata lui Sony si a intrat pentru prima data in topul celor mai mari 10 companii ale Japoniei din punctul de vedere al valorii de piata. Astfel, Nintendo a luat fata producatorului PlayStation, ce a dominat timp de decenii piata jocurilor video, relateaza Financial Times.
Nintendo se alatura acum marilor nume pe plan mondial ca Toyota, Honda si Canon, care se afla in top 10 al celor mai valoroase companii ale Japoniei. Actiunile Nintendo au crescut cu 1,5%, la 46,150 yeni, crescandu-i valoarea de piata la 6.500 mld. yeni (53 mld. dolari), in timp ce Sony a scazut cu 1,1%, la 6,480 yeni, adica la o valoare de piata de 6,500 de miliarde de yeni.
In Japonia, Nintendo a vandut de 3 ori mai multe console Wii decat PlayStation 3 al lui Sony, iar in SUA de doua ori mai mult de-a lungul anului 2007, potrivit publicatiei Enterbrain. Cererile pentru jocul portabil DS au fost cu mult mai mari decat pentru PlayStation-ul portabil al Sony.
"Devine destul de clar ca Nintendo isi recupereaza terenul pierdut in fata companiei Sony, pe piata consolelor, in timp ce isi apara si <> jocurilor portabile", a declarat analistul Takeshi Koyama. Oricum, investitorii ar trebui sa fie atenti asupra unei retrageri dupa doi ani de dominare a cumparatorilor, a mai adaugat Koyama. "Este una dintre acele companii care nu produc exact necesitatile cotidiene. Un factor negativ si actiunile ar putea sa scada. Trebuie sa fim atenti cand avem de-a face cu asemenea actiuni", a explicat Koyama. Actiunile Sony au urcat cu 67% in ultimii doi ani, depasind media Nikkei, ce a crescut cu 57%. Dar actiunile Nintendo s-au ridicat de patru ori mai mult in aceeasi perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.