Cu efect de imprastiere aleatorie si umplandu-le din plin cinstitele fete. Sa se intrebe cineva de ce reprezentantii Romaniei nu sunt invitati niciodata la masa unde se fac jocurile!
De curand, europarlamentarii PD in frunte cu Marian Jean Mari
Cu efect de imprastiere aleatorie si umplandu-le din plin cinstitele fete. Sa se intrebe cineva de ce reprezentantii Romaniei nu sunt invitati niciodata la masa unde se fac jocurile!
De curand, europarlamentarii PD in frunte cu Marian Jean Marinescu, vicepresedintele grupului PPE din Parlamentul European, au inovat cu folos in practica europeana si au trimis o scrisoare deschisa primului ministru din propria sa tara, cerandu-i sa demisioneze. Personal, n-am mai auzit ca in Parlamentul European sa se fi consemnat un demers asemanator caci, in principiu, obiectul muncii europarlamentarilor ar trebui sa fie cu totul altul. Dar, pana la urma, cunoscand jegul din politica damboviteana, poate ca nu e ceva neobisnuit.
Pretextul scrisorii este un pasaj dintr-un document transmis de UDMR la PE in care se acuza Guvernul Romaniei de tergiversare a promisiunii de infiintare a unei universitati de stat in limba maghiara. Dar de ce se revolta de-abia acum cei de la PD si nu in momentul in care tocmai o reprezentanta marcanta a grupului PPE, domna Kinga Gal, a negociat introducerea in Raportul Moscovici a pasajului in care Romaniei i se cerea tocmai o asemenea masura? Dupa stiinta mea, tocmai domnul Marinescu a negociat textul final al compromisului care a aparut in documentul final al Parlamentului European. Atunci despre ce e vorba?
Cred ca lucrurile sunt cu mult mai interesante: se anunta un scandal de proportii intre partidele romanesti membre ale grupului PPE din Parlamentul European. In aceeasi zi cu scrisoarea lui Marinescu, atac formal la liberali si real catre UDMR, la Bucuresti rasunau trompetele de lupta ale PD-ului impotriva PNTCD-ului. Se prefigureaza un front de lupta romanesc in interiorul PPE. Acum este evident ca cele trei partide par sa nu mai poata convietui impreuna si ca PD-ul incepe o operatiune de amploare vizand eliminarea partenerilor europeni, deveniti adversari ireconciliabili.
O simpla aiureala? Nici pe departe, caci asa se pregateste peisajul de dupa europarlamentare. Perspectiva PNTCD-ului este sumbra, in afara unul cartel electoral cu PNL-ul prin care sa i se asigure ceva locuri pe liste, rezultatul fiind absolut indoielnic chiar si in acest caz. UDMR-ul ar putea sa aiba si el probleme daca UCM-ul va primi un sprijin deschis din partea PD-ului, decis sa plateasca cu orice pret gestul fostului aliat de a sprijini demersul pentru suspendarea presedintelui. Situatie in care reprezentantii PD spun ca au o solutie cu mari sanse de victorie, PNG-ul lui Gigi Becali. La care s-ar putea adauga si PLD-ul lui Stolojan si, eventual, alte partide-satelit.
Aceasta ar fi componenta posibila unui nou pol de reprezentare romaneasca in PPE. Cata legatura are cu miscarea democratiei crestine din Europa? Asta este deja o intrebare inutila si in orice caz inoperanta in spatiul romanesc unde ideea doctrinelor politice este asimilata, pe buna dreptate, cu basmul despre cocosul rosu. Dar, daca se va face un asemenea pol crestin-democrat, el ne va reprezenta cu cinste pentru ca va fi, poate pentru prima data dupa Revolutie, oglinda exacta a ce suntem si ce putem sa ne dorim pentru viitor.
Ce zic cei de la PPE? Nimic. Romania alege pe cine va trimite in lume. In consecinta, asteptam cu interes primele interventii ale lui Nea Gigi in forumul european, spre exemplu despre ziaristii critici si homosexuali. Asta vrem, asta vom avea: nebuneala.ro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.