Procesul „Matusa Tamara“ - in care sunt inculpati Adrian Nastase si fostul sef de la Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu - a debutat, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu... o amanare! Fostul premier a declarat la iesi
Procesul „Matusa Tamara“ - in care sunt inculpati Adrian Nastase si fostul sef de la Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu - a debutat, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu... o amanare! Fostul premier a declarat la iesirea din sala de judecata ca nici macar nu ia in serios acest proces, din moment ce singurul martor al acuzarii, controversatul afacerist oltean Genica Boerica, ar fi dat declaratii impotriva sa tocmai pentru a fi eliberat din inchisoare.

Fostul prim-ministru Adrian Nastase si fostul sef de la Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, si-au facut aparitia dis-de-dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a participa la primul termen al procesului „Matusa Tamara“. Nici unul dintre cei doi nu a dorit sa faca vreo declaratie inainte de intrarea in sala de judecata. Procesul a debutat insa cu o amanare, solicitata de Ioan Melinescu, pentru a-si angaja un aparator, urmatorul termen fiind stabilit pentru 19 septembrie. La iesire, fostul sef de la Combaterea Spalarii Banilor a spus doar ca nu va face nici o declaratie in fata mass-media, inainte de a o face in fata magistratilor, din respect pentru acestia din urma. Adrian Nastase a precizat, in schimb, ca nici macar nu ia in serios acest proces, adresand aceeasi intrebare, pe un ton retoric, si jurnalistilor. Fostul premier si-a motivat atitudinea prin faptul ca singurul martor al procurorilor DNA in dosarul „Matusa Tamara“ este controversatul afacerist oltean Genica Boerica. „Rechizitoriul se bazeaza exclusiv pe declaratiile lui Genica Boerica, pentru care a si iesit din inchisoare. Nu l-am cunoscut niciodata pe Genica Boerica si nici nu regret. Acest proces este redemarat in ideea de a-i convinge pe cei de la Bruxelles ca lupta anticoruptie continua“, a precizat Adrian Nastase.

Concluziile procurorilor DNA
Martorul-cheie din dosarul „Matusa Tamara“ este nimeni altul decat controversatul afacerist craiovean Genica Boerica. Olteanul le-a relatat procurorilor despre intalnirile dintre Ristea Priboi, Adrian Nastase si Ioan Melinescu, concretizate prin „evaporarea“ dosarului de spalare de bani al sotiei premierului si recompensarea „binefacatorului“ prin numirea sa in fruntea ONPCSB.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.