Social-democratii flutura o motiune de cenzura, care chiar daca va fi depusa va pica in schimbul suplimentarii pensiilor, iar PSD va obtine, teoretic, voturile pensionarilor. In fapt temele sensibile sunt exploatate politicianist de partidele parl
Social-democratii flutura o motiune de cenzura, care chiar daca va fi depusa va pica in schimbul suplimentarii pensiilor, iar PSD va obtine, teoretic, voturile pensionarilor. In fapt temele sensibile sunt exploatate politicianist de partidele parlamentare in incercarea de a obtine puncte electorale. (M.T.)
Motiunile simple ale PD si PLD au fost la un pas sa cada in plenul Camerei Deputatilor inainte de a fi dezbatute. Invocand chestiuni procedurale, liberalii au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple "Astazi criza din sanatate are un nume propriu: Eugen Nicolaescu". Deputatii au respins insa cererea, cu 98 de voturi "pentru" (PNL, UDMR si PRM), 65 "impotriva" (PD si PLD) si 93 abtineri (PSD). Actiunea de tergiversare a motiunii a culminat cu dispute verbale, deputatii certandu-se timp de doua ore pe chestiuni procedurale si folosind apelul nominal din cauza unor defectiuni tehnice. Concret, sistemul de vot electronic nu a putut fi reparat, intrucat functionarul parlamentar care se ocupa de acest sistem si-a terminat programul la 16.30. Liberalii au spus ca solicitarea de revocare a ministrului Sanatatii din functie - inclusa in motiune - incalca o decizie a Curtii Constitutionale data in urma adoptarii de catre Senat a motiunii simple pe Justitie. Propunerea sa a fost sustinuta de deputatii PSD, iar presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a spus ca "textul motiunii este la limita incalcarii prevederilor Curtii Constitutionale". In replica, democratii i-au acuzat pe pesedisti de duplicitate, precizand ca in motiunea simpla a lor se propune revocarea lui Nicolaescu.
PSD se abtine
Social-democratii au anuntat, inca de dimineata, prin vocea vicepresedintelui Rodica Nassar ca se va abtine la votul privind motiunile simple introduse de PD si PLD, deoarece considera ca cele doua partide sunt partase la situatia din agricultura si sanatate. "Cei care au redactat motiunile sunt in egala masura vinovati pentru situatia din sanatate, iar multe functii din sistem apartin inca PD", a declarat Nassar. PSD si-a aratat convingerea ca cele doua motiuni proprii - pe agricultura si sanatate - care vor fi dezbatute astazi si maine in Camera Deputatilor si Senat, vor gasi sprijin din partea partidelor parlamentare. De altfel, democratii au anuntat deja ca vor sustine " in orice conditii" motiunile PSD desi cele doua partide nu au negociat sustinere reciproca.
Orban: "Motiuni subtiri"
La randul sau, PNL a apreciat motiunile simple ale PD si PLD ca fiind "extrem de subtiri, cu o puternica incarcatura de ranchiuna" si acestea nu urmaresc imbunatatirea activitatilor ministerelor vizate. "PNL este solidar cu ministrii impotriva carora sunt indreptate motiunile simple. Grupurile parlamentare vor sustine acesti ministri si vom profita de ocazie pentru a prezenta tot ceea ce s-a realizat in aceste domenii de activitate", a declarat Ludovic Orban. (C.A., A.I., R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.