Deputatii au decis, luni seara, cu 111 voturi pentru si 65 impotriva scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple initiate de democrati privind situatia din agricultura. Propunerea a fost facuta de catre deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a recla
Deputatii au decis, luni seara, cu 111 voturi pentru si 65 impotriva scoaterea de pe ordinea de zi a motiunii simple initiate de democrati privind situatia din agricultura. Propunerea a fost facuta de catre deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a reclamat faptul ca solicitarea de revocare 'urgenta' din functie a ministrului Remes, 'pentru ignoranta si incapacitate', incalca Constitutia.
'Avand in vedere ca motiunea PSD este mult mai complexa si cuprinde o parte din ceea ce ati spus dumneavoastra, dar nu cuprinde aceste incalcari de Constitutie, propun sa retrageti aceasta motiune si sa o votati pe a noastra maine (marti- n.r.)', a cerut Nicolicea.
Imediat dupa vot, deputatul PD Cristian Radulescu a afirmat ca se creeaza un precedent periculos pentru democratie.
'Este inadmisibil un vot pe o asemenea propunere. Este o simpla chichita procedurala. Daca vom merge pe aceasta solutie, e clar ca nu respectam principiile democratiei', a spus Radulescu.
Radulescu a acuzat ca s-a creat o majoritate parlamentara ad-hoc, folosita impotriva democratiei: 'O sa ajungem sa votam asa si legea gravitatiei. Suntem pe langa democratie si Constitutie'.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.