Ministrul Justitie va propune schimbarea legii Curtii Constitutionale astfel incat ridicarea exceptiilor sa nu mai conduca la suspedarea proceselor. Tudor Chiuariu spera ca pana in septembrie Parlamentul sa aprobe modificarile propuse.


Ministrul Justitie va propune schimbarea legii Curtii Constitutionale astfel incat ridicarea exceptiilor sa nu mai conduca la suspedarea proceselor. Tudor Chiuariu spera ca pana in septembrie Parlamentul sa aprobe modificarile propuse.


Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat ca ministerul va inainta Parlamentului un proiect prin care sa fie schimbata legea Curtii Constitutionale (CC) astfel incat ridicarea unor exceptii sa nu mai amane cu luni de zile judecarea proceselor. "Vom inainta Parlamentului un proiect de modificare a legii Curtii Constitutionale in legatura cu aceste prevederi", ne-a declarat ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu. Mai mult, Chiuariu spera ca noua lege va intra in vigoare din septembrie. "Eu voi propune in maxim doua saptamani acest proiect de lege Guvernului spre aprobare. Sper ca in toamna, in septembrie, sa fie adoptat de Parlament", a mai precizat ministrul Chiuariu.
Cea mai facila metoda de a trage de timp intr-un proces este ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate. In acest mod se obtine cel putin jumatate de an, timp in care procesul este suspendat. Printre cei care au reusit sa-si suspende procesele prin acest tertip se numara fostul premier Adrian Nastase, inculpat in dosarul Zambaccian. Nu mai departe de ieri, avocatul sau era pregatit sa invoce aceeasi exceptie de constitutionalitate pentru a suspenda si al doilea proces in care este judecat, respectiv dosarul "matusii Tamara".
Tot ieri, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis cererea avocatilor si au decis suspendarea procesului lui Florentin Scaletchi, fostul presedinte al asociatiei OADO.

Alte cazuri

>> Serban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului. Dosarul sau, in care este acuzat de luare de mita sub forma unor arme de vanatoare, a fost trimis judecatorilor CC.
>> D.I. Popescu a beneficiat si el de intelegerea judecatorilor timp de sase luni.
>> Gheorghe Copos a fost trimis la CC si pus la pastrare, timp in care senatorul PC isi vede de afaceri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin