Profesorul doctor Joseph C. Mandel, de la Universitatea Dayton (Ohio - SUA), a prezentat zilele trecute specialistilor romani o noua tehnologie mobila pentru depistarea cancerului. Este vorba despre un scanner care functioneaza injectand o substanta
Profesorul doctor Joseph C. Mandel, de la Universitatea Dayton (Ohio - SUA), a prezentat zilele trecute specialistilor romani o noua tehnologie mobila pentru depistarea cancerului. Este vorba despre un scanner care functioneaza injectand o substanta radioactiva, Fluor 18, care se fixeaza pe glucoza si este injectata pacientului pentru a evidentia celulele canceroase. In zonele in care organismul consuma o cantitate mai mare de glucoza exista celule canceroase. Aceasta tehnologie poate depista mai devreme cancerul pentru ca, spre deosebire de celelalte metode, cum ar fi computerul tomograf sau rezonanta magnetica, care evidentiaza celulele bolnave tarziu, tomografia cu emisie de pozitroni le vizualizeaza in faza in care au dimensiuni foarte mici. In SUA, costul unei astfel de investigatii ajunge insa la 1.500 de dolari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.