Legionarul Neculai Popa este un supravietuitor al lagarelor de exterminare si reeducare comuniste, in care a facut zeci de ani de puscarie politica. Astazi isi duce viata cu seninatate la Piatra Neamt, spunand ca, daca ar fi sa o ia de la inceput, ar
Legionarul Neculai Popa este un supravietuitor al lagarelor de exterminare si reeducare comuniste, in care a facut zeci de ani de puscarie politica. Astazi isi duce viata cu seninatate la Piatra Neamt, spunand ca, daca ar fi sa o ia de la inceput, ar merge exact pe acelasi drum. Recent, a refuzat sa fie nominalizat pentru obtinerea titlului de Cetatean de Onoare al municipiului Piatra Neamt alaturi de alt legionar, Grigore Caraza, care si-a primit diploma vineri, 22 iunie, in sedinta festiva a Consiliului Local desfasurata in umbra turnului lui stefan cel Mare de la Biserica Sf. Ioan Domnesc. "Eu nu am intrat in Legiune ca sa primesc onoruri", spune Neculai Popa. Expresia "o experienta anterioara umilitoare" folosita intr-un articol anterior - in baza celor povestite de scriitorul-consilier Local Adrian Alui Gheorghe despre o presupusa propunere anterioara de acordare a titlului de Cetatean de Onoare - l-a suparat insa pe Neculai Popa. "Aceasta afirmatie imi cauzeaza prejudicii morale, deoarece cei ce au citit acest articol raman cu impresia ca aceasta "experienta umilitoare" poate fi o perioada de compromisuri sau ca am facut parte din categoria tortionarilor sau turnatorilor din inchisori, a colaboratorilor cu securitatea dupa iesirea din inchisori sau ca mi-as fi renegat candva trecutul", spune Neculai Popa. Cat despre cel alaturi de care ar fi putut primi onorurile orasului in care traieste, Neculai Popa exprima un fel de compasiune.
Neculai Popa a refuzat sa fie nominalizat pentru obtinerea titlului de Cetatean de Onoare al municipiului Piatra Neamt.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.