Echipa feminina de atletism a Romaniei s-a clasat pe locul secund in prima liga a Cupei Europei, competitie derulata, in weekend, pe "Arena Civica" din Milano, si a ratat calificarea in Superliga continentala in dauna marii favorite Italia. In concur
Echipa feminina de atletism a Romaniei s-a clasat pe locul secund in prima liga a Cupei Europei, competitie derulata, in weekend, pe "Arena Civica" din Milano, si a ratat calificarea in Superliga continentala in dauna marii favorite Italia. In concursul similar masculin, echipa Romaniei a ocupat locul al patrulea, cu 98 de puncte, in vreme ce Italia, cu 135 de puncte, a urcat in elita.
In ciuda eforturilor depuse in weekend-ul recent incheiat de atletele noastre, Romania a ramas in Liga a I-a a Cupei Europei, in vreme ce ocupanta primului loc la finalul intrecerilor de la Milano, echipa Italiei, a acces in Superliga, devansandu-ne la total cu 16 puncte: 139-123. De altfel, desi la un moment dat parea ca "tricolorele" sunt capabile sa dea lovitura, mai ales ca semifondista Cristina Vasiloiu s-a impus autoritar in cursa de 1.500 m, in 4:09,06, finalul de concurs a apartinut gazdelor, care s-au detasat decisiv dupa abandonul Paulei Tudoran in proba de 5.000 m, unde echipa noastra n-a obtinut puncte. Ultima proba ne-a adus, totusi, o satisfactie, stafeta noastra de 4x400 m, formata din Crestincov, Popescu, Tarlea si Morosanu, indeplinind baremul pentru Mondialele de la Osaka, dupa ce s-a impus cu timpul de 3:30,22, dar cele opt puncte au fost insuficiente pentru a mai schimba ceva in ierarhia finala. De adaugat si forma buna din reuniunea de duminica dupa-amiaza a Mihaelei Melinte, locul secund la aruncarea ciocanului, cu 66,22 m, Alinei Militaru, clasata pe pozitia a doua la saritura in lungime, cu 6,58 m, dar si a Ancai Heltne, tot locul secund la aruncarea greutatii, cu 16,34 m. In concursul similar masculin, Ioan Zaizan a bifat cu o victorie senzationala in proba de 800 m, in 1:49,57, C. Suteu a obtinut locul secund in cursa de 3.000 m, cu timpul de 8:06,68, iar stafeta de 4x400 m, formata din Campeanu, Stefan, Suciu si Vieru, s-a clasat pe locul doi, in 3:05,61, aducand puncte importante la zestrea "tricolora". In final, Romania a totalizat 98 de puncte si s-a pozitionat pe locul al patrulea, in imediata apropiere a podiumului ocupat in ordine de Italia (135 p), Slovenia (105 p) si Portugalia (102 p).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.