Preotii de la biserica din satul Stroiesti, comuna Frumusica, au tinut saptamana aceasta primele slujbe pen-tru invocarea ploii. Avand in vedere previziunile meteo care arata in continuare temperaturi ridicate, preotii de la parohia din satul Stroies
Preotii de la biserica din satul Stroiesti, comuna Frumusica, au tinut saptamana aceasta primele slujbe pen-tru invocarea ploii. Avand in vedere previziunile meteo care arata in continuare temperaturi ridicate, preotii de la parohia din satul Stroiesti au organizat saptamana aceasta prima slujba de aducere a binecuvantatei ploii. In timpul slujbei asa cum este in ritualul crestin, apa este sfintita si apoi este stropit campul cu aghiazma. Trebuie mentionat ca Guvernul a declarat starea de calamitate naturala in judetul Botosani in urma unei decizii luate in ultima sedinta, din cauza secetei.
Ca urmare a acestui act normativ, ministrul Decebal Traian Remes le-a cerut Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala sa transmita de urgenta documentatia in baza careia urmeaza sa se acorde despagubirile pentru zonele afectate de seceta. Conform Hotararii de Guvern aprobate in sedinta din 20 iunie, a fost declarata starea de calamitate naturala in judetele: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, in Bucuresti, Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea, Arad, Maramures, Satu Mare, Timis, Bihor, Alba, Cluj, Hunedoara, Mures, Salaj, Covasna. Starea de calamitate a fost declarata pentru culturile de grau, secara, triticale, orz, orzoaica si rapita, insamantate in toamna anului 2006 si in primavara anului 2007, care au fost afectate de seceta in proportie de peste 30% si care au fost cultivate pe terenuri neirigate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.