Sportivii romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si una de bronz la Campionatele de box ale Uniunii Europene, desfasurate la Dublin.
Ionut Gheorghe a castigat medalia de aur la categoria 64 de kilograme, dupa ce l-a invins, in finala,
Sportivii romani au obtinut o medalie de aur, una de argint si una de bronz la Campionatele de box ale Uniunii Europene, desfasurate la Dublin.
Ionut Gheorghe a castigat medalia de aur la categoria 64 de kilograme, dupa ce l-a invins, in finala, pe polonezul Marcin Legowski (17-6). Pana in finala, Ionut Gheorghe a trecut de francezul Alexis Vastine (31-26), in primul tur, de germanul Kerber Slawa (19-14), in sferturi, si de ungurul Gyula Kate (21-10), in semifinale.
Constantin Bejenaru a obtinut medalia de argint la categoria 81 kg, el fiind invins in finala de irlandezul Kenneth Egan (23-17). Pana in finala, Bejenaru i-a invins pe letonul Nikolajs Grisunins (17-12), in sferturi, si pe turcul Bahram Muzaffer (25-23), in semifinale.
Cristian Ciocan a castigat medalia de bronz, dupa ce a fost eliminat in semifinalele categoriei ±91 kg de irlandezul Cathal McMonagle (32-25). In sferturi, Ciocan trecuse de scotianul David Hanna.
Alti trei pugilisti romani au parasit competitia in sferturi. La categoria 69 kg, Radu Zarif a fost invins de francezul Xavier Noel (31-12), dupa ce in primul tur trecuse de polonezul Lukasz Polcyn (26:16). La categoria 75 kg, Ronald Gavril a pierdut in fata unui alt francez, Jean Mickael Raymond (25-32), dupa ce trecuse de ungurul Istvan Szili, cu 24-19, iar Petrisor Gananau a pierdut meciul cu croatul Vedran Djipalo, la categoria 91 kg.
Pugilistii Iulian Stan si Florentin Niculescu au fost eliminati inca din primul tur. Stan a fost invins, la categoria 57 kg, de turcul Yakup Kilic, cu 42-21, iar Niculescu, a pierdut, cu 13-33, in fata francezului Daouda Sow, la categoria 60 kg.
Boxeri din 21 de tari, inclusiv din Romania, au participat la a 5-a editie a Campionatului Uniunii Europene de box, gazduit de National Stadium din Dublin (Irlanda). Iata lista tarilor participante: Bulgaria, Croatia, Danemarca, Franta, Anglia, Estonia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia, Romania, Scotia, Spania, Slovacia, Slovenia, Turcia, Tara Galilor si Irlanda.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.