ALCOOL. O simpla injectie cu un tip de virus cunoscut sub numele de adenovirus poate combate alcoolismul. Cercetatorii de la Universitatea din Santiago de Chile au descoperit ca soarecii crescuti pentru a fi dependenti de alcool, carora li s-a admini
ALCOOL. O simpla injectie cu un tip de virus cunoscut sub numele de adenovirus poate combate alcoolismul. Cercetatorii de la Universitatea din Santiago de Chile au descoperit ca soarecii crescuti pentru a fi dependenti de alcool, carora li s-a administrat o doza de adenovirus modificat genetic au inceput sa consume cu 50% mai putin alcool la o luna de la tratament. Pentru a obtine un efect de lunga durata, cercetatorii au modificat adenovirusuri care distrug gena care produce enzima implicata in metabolismul alcoolului. O injectie a redus cu 80% activitatea acestei enzime in ficatul soarecilor. CANCER. Femeile insarcinate care sufera de greturi matinale prezinta mai putine riscuri de a dezvolta un cancer la san. Cercetatorii de la Universitatea din Buffalo, New York, au comparat informatiile despre tulburarile asociate cu perioada sarcinii oferite de 1.001 femei cu cancer la san si de 1.917 femei sanatoase, cu varste cuprinse intre 35 si 79 de ani. Cercetatorii cred ca o posibila explicatie ar fi modificarea nivelurilor de hormoni care afecteaza tesuturile sanului si care, in acelasi timp, declanseaza senzatia de rau matinal. (L.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.