Coincidenta. Cel mai mare stelist si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere in acelasi timp cu rivalii din Giulesti Ce au in comun Gheorghe Becali si clubul Rapid? La prima vedere, ai spune ca mai nimic. Poate doar fotbalul si rivalitatea cu Dinamo Buc
Coincidenta. Cel mai mare stelist si-a sarbatorit, ieri, ziua de nastere in acelasi timp cu rivalii din Giulesti Ce au in comun Gheorghe Becali si clubul Rapid? La prima vedere, ai spune ca mai nimic. Poate doar fotbalul si rivalitatea cu Dinamo Bucuresti. Dar daca aruncam o privire pe certificatele de nastere ale celor doua entitati, ne dam seama de o coincidenta izbitoare. Multimilionarul in euro si gruparea visinie au aparut pe lume in aceeasi zi. Primul a fost clubul Rapid, in 1923, atunci cand s-a nascut un mit, dupa cum spune un vers celebru scandat de galeria din Giulesti. Pe 25 iunie, muncitorii de la Atelierele Grivita si jucatorii echipei Excelsior puneau bazele Asociatiei Sportive CFR. La 35 de ani distanta, isi facea aparitia micutul Gheorghe in comuna braileana Zagna. Daca ar fi stiut acesta ca se va naste in ziua chefului feroviar, sigur ar mai fi asteptat o zi. Unu-i Gheorghe, altu-i George Cand spui Gigi Becali, imediat iti fuge mintea catre Steaua, sabie sau razboinic, bani, familie, Muntele Athos, insula crestina si biserica. In schimb, numele Rapid il asociezi cu CFR, visiniu, anticomunism, uneori si Copos, si, probabil, cea mai frumoasa galerie din Romania. Patronul Stelei s-a asemuit in timp si cu imaginea domnitorului Mihai Viteazul, in zilele noastre transpus intr-un salvator al tarii. Pe cealalta parte, fanii din Giulesti spun despre Rapid ca ar fi echipa clasei muncitoare, un club sarac si asuprit in perioada comunista. Gigi Becali se identifica si cu un grandoman, palatele si masinile scumpe nelipsind din avutia sa. Acestuia ii place, insa, sa se considere un om simplu din popor, crescut la tara. De aceea, rivalii il si tachineaza cu apelativul de oier, o fosta ocupatie a lui. "Farmecul vietii" este apelativul lui George Copos pentru clubul pe care il patroneaza.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.