Gala de absolvire a studentilor Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, "Galactoria", va debuta miercuri, 27 iunie, la Cluj
Pe parcursul celor patru zile de festival, absolventii vor prezenta noua spectacole: "
Gala de absolvire a studentilor Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, "Galactoria", va debuta miercuri, 27 iunie, la Cluj
Pe parcursul celor patru zile de festival, absolventii vor prezenta noua spectacole: "Despre sexul femeii, camp de lupta in razboiul din Bosnia" de Matei Visniec, "Ingerul Electric" si "Evanghelia dupa Toma" de Radu Macrinici, "Lectia" de Eugen Ionescu, "Gaitele" de Al. Kiritescu, "Nunta" de Cehov, "D'ale carnavalului" de Caragiale, "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare si "Pisica verde, pisica albastra", un spectacol pe texte scrise de studenti. Regia montarilor este semnata de regizori consacrati precum Mona Chirila, Sorin Misiriantu, Razvan Muresan, Eugen Fat de la Teatrul de Nord din Satu Mare sau Victor Olahut de la Teatrul Municipal Baia Mare. De asemenea, evenimentul va prilejui o serie de dezbateri pe teme culturale si de teatru, la care vor participa profesorii facultatii, studenti si oameni de cultura, precum si expozitii foto si proiectii video.
Aflata la a patra editie, "Galactoria", organizata anul acesta in parteneriat cu Teatrul National Lucian Blaga din Cluj, Teatrul de Papusi si Marionete Puck si clubul Insomnia, isi propune sa promoveze pe piata culturala nationala absolventii celor trei sectii ale Facultatii de Teatru si Televiziune (actorie, regie si teatrologie) si sa le faciliteze intalnirea si colaborarea cu un numar cat mai mare de regizori, directori de teatru si alti potentiali angajatori. "Din momentul infiintarii, Galactoria si-a propus sa realizeze un spatiu de intalnire intre absolventi si profesionistii scenei romanesti.", a declarat Oana Pocan, unul dintre organizatorii evenimentului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.